Twiddekansje: ruilavonden van boek +………


Twiddekans:

ruilavonden met een plus

Iedereen heeft thuis wel dingen staan, waar weinig tot niets meer meegedaan wordt. Weggooien zou zonde zijn, een twiddekans is een mooie optie. Daarom starten we met ruilavonden rondom een thema.

Om te kunnen ruilen, moeten er natuurlijk items ingeleverd worden. Dat kan op twee ochtenden voorafgaand aan de ruilavond. Voor elk ingeleverd item, ontvang je een bon oftewel een ‘buukske’. Elk ‘buukske’ is goed voor 1 ruilitem. Hiermee kun je op de ruilavond een ander item uitzoeken. Het laatste half uur is er de mogelijkheid om tegen een zelf te bepalen bijdrage (met een minimum van 2 euro) items te kopen. De opbrengst hiervan is bestemd voor onkosten zoals koffie/thee en voor lokale goede doelen. Wat overblijft aan materialen wordt gebruikt voor de boekenruilwinkel of naar de tweedehandswinkel gebracht.

Boeken doen ontmoeten

De ruilavonden + (plus) zijn een eerste activiteit van ‘Boeken doen ontmoeten’, een initiatief onder de vlag van Met elkaar voor Mekaar. Elke maand zal rond een ander thema een ruilavond plaatsvinden. Gedacht kan worden aan thema’s als kampeerspullen/reisboeken, eetgerei/kookboeken, kerstspullen/kerstboeken, etc. De werkwijze is steeds dezelfde, voorafgaand aan de avond inleveren, ruilen op ruilavond tegen ‘buukskes’. De plus is iedere keer een andere invulling met hulp van lokale deskundigen rondom het thema. Naast het geven van een twiddekans aan spullen, is het elkaar ontmoeten en daardoor elkaar kennen en misschien weten te vinden indien nodig, een bijkomend doel. Verdere plannen van ‘Boeken doen ontmoeten’ is een ruilwinkel voor boeken en knutselen met boeken.

Na de zomervakantie gaan we door met nieuwe thema-avonden van Twiddekansje!

Wil je meehelpen, reageer dan via mail naar: monique.van.os@home.nl of karinvdberg@xs4all.nl

 

 

 

Woensdagavond 18 juni is er een ruilavond van 19.30 tot 21.00 uur rond het thema koken: keukengerei/potten/pannen/bbq/kookboeken!

Twiddekans mag zich verheugen op een stijgende belangstelling. Inmiddels zijn er twee avonden geweest rond het thema tuin en vakantie. De komende thema-avond richt zich op koken. Was er de vorige keren een lokale deskundige, deze keer hebben we een bijzondere proeverij: lavendelcakejes, kruidenmacarons en groene smoothies. Als ruilitems kan gedacht worden aan keukengerei, potten, pannen, schalen, servies, etc., maar ook aan barbequespullen en natuurlijk kookboeken. Inleveren kan op de maandagavond (tussen 19.00 en 20.00) en woensdagochtend (tussen 10.00 en 11.30) voorafgaand aan de thema-avond zelf. In juni is de thema-avond gepland  op woensdagavond 18 juni van 19.30 tot 21.00 uur in Dn Durpsschuur (oude bieb in Berlicum).

pannen

U bent van harte welkom!

 

 

 

 

 

 

i-boeken1

 

i-boeken2Presentatie 29 jan: Boeken doen Ontmoeten inmiddels omgedoopt tot Twiddekansje!