OnzeDorpstafel – meer info


Op deze pagina is per dorpstafel meer informatie te vinden:

1. Dorpstafel Berlicum
2. Dorpstafel Middelrode
3. Dorpstafel Den Dungen
4. Dorpstafel Sint-Michielsgestel
5. Dorpstafel Gemonde

 

Logo Onze Dorpstafel  20012012

 

 

 

 

  1. Dorpstafel Berlicum

De Dorpstafel zorgt dat dorpsgenoten bij elkaar komen, aan tafel in D’n Durpsherd én online via de website. Dit initiatief is gestart voor burgers en door burgers die het belangrijk vinden er te zijn voor elkaar. De Dorpstafel heeft iedereen iets te bieden: als ontmoetingsplek, vraagbaak en matchmaker voor klusjes. De site is op elk moment van de dag beschikbaar en op 2 november 2015 gaat de Dorpstafel Berlicum ook offline van start. Elke maandag- en woensdagochtend van 10:00-12:00 uur staat de tafel klaar in Den Durpsherd te Berlicum.

Onze visie en werkwijze staan uitgebreid beschreven in het De Dorpstafel Berlicum, startdocument wat hier te downloaden is.

Meer info
Velen willen graag de handen uit de mouwen steken, maar vinden het lastig om de juiste hulp te bieden op het juiste moment. Daartegenover staat dat anderen graag gebruik zouden maken van hulp, maar het moeilijk vinden om de vraag te stellen. Weer anderen weten niet goed waar ze voor hulp moeten aankloppen.

De Dorpstafel zorgt dat vraag en aanbod elkaar vinden, op het juiste moment en op een manier die past bij de situatie. Eenmalig of zolang het schikt, zonder verplichtingen of lidmaatschap en voor iedereen. De Dorpstafel heeft iedereen iets te bieden: als ontmoetingsplek, vraagbaak en matchmaker tussen dorpsgenoten.

Of het nu gaat om praktische diensten zoals de hond uitlaten, een boodschap doen of computerhulp bieden of om sociale activiteiten zoals samen wandelen of naar de stad gaan. Met de Dorpstafel willen we de mensen dichter bij elkaar brengen. Het uitgangspunt is dat hulpvrager en hulpbieder samen onderlinge afspraken kunnen maken als de match gemaakt is. Er hoeft geen tegenprestatie geleverd te worden.

Waar we kunnen, helpen we burgers op weg om elkaar te ontmoeten en te helpen.

Waar dit niet kan zorgt de Dorpstafel dat de vraag op de juiste plek terecht komt: bij een van de vele maatschappelijke organisaties die Berlicum en Middelrode rijk zijn.

Elke maandag en woensdag van 10-12 uur in den Durpsherd in Berlicum.

De Dorpstafel Berlicum/Middelrode is een initiatief van Karin Brouwers, Suzanne van der Pluim, Floor van Vlijmen, Thea van Zoggel, Hilde van Helvoirt, Hella Bosch, Ger Jan Bomer, Mieke Wijgergangs, Jan Kuipers, Marius van Lankvelt, René Albers en Caspar Looijaard.
Veel dank aan Helene van Dooremolen (huisstijl), Shot71 (filmpjes), toneelgroep Kriebels (acteurs filmpjes)!

Meer info over het initiatief Dorpstafel, of wat er in de media verschijnt over ons? Klik op de onderstaande button

2. Dorpstafel Middelrode

Vanaf december 2016 is er ook een Dorpstafel (maandelijks) in De Moerkoal. Elke eerste vrijdag van de maand van 10-12uur.

 

3. Dorpstafel Den Dungen

Nieuws: Dorpstafel den Dungen is aanwezig op Braderie a,s. zondag 12 juni 2016
Zondag 12 juni 2016 aanstaande is ook de Dorpstafel aanwezig op de Braderie. Daar kan “de tafel” niet ontbreken: we zijn er immers voor iedereen en voor elkaar. Kom langs om eens te babbelen met onze vrijwilligers die meer over onze Dungense Dorpstafel kunnen vertellen. We doen zoveel mogelijk met inzet van mensen en zo min mogelijk euro’s. Toch is voor een deel van de activiteiten budget nodig en aan de tafel kunnen we je precies vertellen waarvoor. Vind je de Dorpstafel een sympathiek initiatief? Laat dan je steun blijken door een kleine donatie. Die zamelen we ook graag in tijdens de Braderie!  Van 10-18 uur bent u van harte welkom bij onze kraam.

Bedankt, initiatiefnemers Dorpstafel Den Dungen

Mooi artikel in De Brug over de start van de Dorpstafel Den Dungen!

dorptafel Den Dungen de Brug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Dorpstafel Sint-Michielsgestel

5. Dorpstafel Gemonde

 

Op 2 maart 2016 is Dorpstafel Gemonde van start gegaan. Elke woensdagochtend van 10.00 – 12.00 uur staat de koffie klaar in ‘De Kei’ in Gemonde. De Dorpstafel is een initiatief van Gemondenaren en staat voor burenhulp in een modern jasje. Jos Geerts, Netty Dankers, Ad Dankers, Ad Bruynel, Debbie van Brandwijk, Marom Portier en Femke Loos willen er voor zorgen dat vraag & aanbod elkaar vinden op het juiste moment en op een manier die past bij de situatie.

Wat is de Dorpstafel?
De Dorpstafel is een echte tafel, waar aangeschoven kan worden voor een kop koffie en om je verhaal te doen, om te luisteren, te vragen en te geven. Waar aanbod & vraag samen komen. Een plek om je te helpen bij je formulieren en een leestafel & boekenkast om te lezen. Een plaats waar je ideeën kan delen. Zonder lidmaatschap, papieren of ander gedoe; er voor elkaar zijn, kennis en talent delen. Elkaar steunen daar waar nodig. Of het nu gaat om praktische diensten zoals de hond uitlaten, een boodschap doen, computerhulp bieden, een klusje doen of om sociale activiteiten zoals samen wandelen of naar de stad gaan. Dát is het idee achter de Dorpstafel in Gemonde!
Er is ook een digitale dorpstafel, zodat je ook vanuit thuis een beroep kunt doen op elkaar. Burenhulp in ons dorp in een modern jasje!

Wijkzuster
Dat de dorpstafel een ontmoetingsplaats is voor iedereen bewijst maar weer eens de komst van de wijkzuster. Zij is bereid om elke week van 11:00 tot 12:00 uur aan te sluiten bij de dorpstafel om op deze laagdrempelige manier mensen met hulpvragen te woord te staan. Natuurlijk kan zij op dat moment eventueel ook een huisbezoek afspreken.

Repair Café
Eens in de twee maanden organiseren wij op de woensdagen ook het Repair Café in ons dorp. In dorpshuis De Kei draait het dan allemaal om repareren. Tussen 10.00 en 12.00 uur staan diverse vaklieden klaar: elektriciens, naaisters en een fietsenmaker helpen gratis bij alle mogelijke reparaties.
Mensen die het Repair Café bezoeken nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, een klok die niet meer aangeeft hoe laat het is, speelgoed… alles wat het niet meer doet is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De vakmensen zorgen voor het benodigde gereedschap en alleen gebruikte materialen moeten vergoed worden. Als u tevreden bent dan stellen zij een vrijwillige bijdrage zeer op prijs.
Het Repair Café valt samen met de Dorpstafel. Iedereen is van harte welkom, ook mensen uit de omliggende dorpen met hun reparaties of als vrijwilliger.

VRIJWILLIGERS GEVRAAGD
Bent u handig met naald en draad? Vindt u het leuk om elektrische apparaten na te kijken? En kunt u één keer in de zes weken, twee uurtjes uw kennis en kunde ter beschikking stellen? Meld u dan aan als vrijwilliger! Dit kan bij de Dorpstafel (iedere woensdag van 10:00 – 12:00 uur in de Kei), of via info@dorpstafelgemonde.nl.

Interesse?
Heeft de Dorpstafel of het Repair Café uw interesse gewekt? Wilt u meehelpen of heeft u spontaan een idee, vraag of aanbod. Mail ons dan naar: info@dorpstafelgemonde.nl

Bekijk hier de flyer over de dorpstafel

Poster Dorpstafel Gemonde

Repair Café
Op woensdag 1 februari en 29 maart 2017 organiseert Dorpstafel Gemonde weer een Repair Café in ons dorp.
Heeft het Repair Café ook jouw interesse gewekt? Ben jij handig met naald en draad? Of vind je het leuk om elektrische apparaten of speelgoed na te kijken? En kun je één keer in de twee maanden, twee uurtjes jouw kennis en kunde ter beschikking stellen? Meld je dan aan als vrijwilliger!  Dit kan bij de Dorpstafel (iedere woensdag van 10:00 – 12:00 uur in de Kei), of via info@dorpstafelgemonde.nl. Dorpstafel Gemonde is ook te vinden op Facebook: www.facebook.com/DorpstafelGemonde2016/

Op verschillende manieren komt de Dorpstafel Gemonde in de media. Hieronder kunt u een aantal artikelen teruglezen door op de titel te klikken. Mailen naar het team van de dorpstafel kan altijd. Als u een vraag of opmerking heeft: info@dorpstafelgemonde.nl

youtube We hebben een eigen YouTubekanaal met een aantal korte filmpjes die duidelijk illustreren waar de Dorpstafel voor bedoeld is.

Tijdens de start van de Dorpstafel Gemonde op 2 maart 2016 is hier in verschillende media aandacht aan besteed:

Aan de weken hieraan voorafgaand uiteraard ook:

Er is ook een mooie flyer gemaakt. Klik hier voor de flyer over de Dorpstafel Gemonde.

 Op 30 maart 2016 was het eerste Repair Café, gekoppeld aan de Dorpstafel: