Mercuriusplein: ons plein!


 

burgerraadpleging

 

Resultaten burgerraadpleging Mercuriusplein bekend!

Op basis van alle input van burgers op 8 november 2014 over de wensen/ideeën en dromen betreffende de herinrichting van het Mercuriusplein is door de initiatiefnemers, onder de vlag van MevM, een kort verslag opgesteld. Naast alle ideeën worden in het verslag drie mogelijke oplossingsrichtingen gepresenteerd van individuele, betrokken burgers/professionals. Daarnaast heeft MevM, aanvullend in de bijlage, globaal een een nieuwe richting aan gegeven om de realisatie van een aantrekkelijk plein voor alle burgers te kunnen realiseren. Wij geloven namelijk dat het proces eigenlijk nu pas op gang komt: mobiliseer alle burgers om daadwerkelijk te zorgen dat het Mercuriusplein ons plein gaat worden. Het verslag kunt u zien/downloaden door op de oranje-afbeelding te klikken.

Tot slot, Hèlene van Dooremolen ( een van de vier initiatiefnemers) heeft wensen en dromen voor ons Mercuriusplein op haar creatieve wijze verbeeld in een prachtig vormgegeven presentatie. Die kunt u downloaden door op de foto van de Hoogstraat te klikken.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met René Albers via zijn mailadres.

 

omslag definitiefMercuriusplein collage 2

Schets/visie Mercuriusplein door Martien van Osch (OSLO)

======================================================================================================

 

Burgerraadpleging Mercuriusplein groot succes.

Tussen de 70-100 mensen hebben zaterdag 8 november actief deelgenomen om hun wensen en ideeën kenbaar te maken tijdens de burgerraadpleging op het Mercuriusplein. Naast opmerkingen over de huidige situatie heeft men ook vele ideeën en wensen aangedragen over hoe het plein er anders uit zou kunnen gaan zien. Op korte termijn komen we daar op terug. Dank in ieder geval voor al degenen die meegedaan hebben en in het bijzonder de Hema (voor de koekjes) en de Jumbo (koffie en thee). Ook het Brabants dagblad heeft in 2 artikelen aandacht geschonken aan dit initiatief. Zie onder media.

Hieronder twee impressiefoto’s.

.mercuriusplein 8 nov 2  mercuriusplein 8 nov 1

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++ 8 november 2014 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Wij zijn  benieuwd naar uw mening. Kom naar het Mercuriusplein op zaterdag  8 november van 11-17 uur!

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Gedurende de gehele dag kunt u uw mening, ideeën en vragen met ons delen
  • Als u een goed idee heeft, maak gebruik van de groentekist. Gedurende 2 minuten mag u al uw wensen en ideeën met alle aanwezigen delen
  • U kunt u voorkeuren voor voor de inrichting ook kwijt op plattegronden waar u al schetsend tot een mooie persoonlijke inrichting van het plein kunt komen
  • We willen ook van u weten wat u belangrijk vindt voor het Mercuriusplein: parkeren, ontmoeten, evenementen, etc. Via een prioriteitenlijst kunt u uw voorkeuren aangeven.
  • Elke drie kwartier zullen we met een aantal speciaal genodigden in gesprek gaan: jonge tieners, ouderen, gehandicapten, winkelier, marktkoopvrouw, landschapsarchitect en verkeerskundige.

Laat uw kansen niet voorbij gaan en geef uw mening.

We zien u graag op zaterdag 8 november van 11 tot 17 uur.

Welkom!

 

Achtergrond

Alle burgers van de Berlicum en, in iets geringere mate Middelrode en de overige deelplaatsen in onze gemeente, kennen en komen op het Mercuriusplein in Berlicum. Een plein dat al jaren veel discussie oproept. Iedereen vindt er iets van, maar tot nu toe weinig beweging.

Nu gaat een bureau voor Ruimtelijke Ordening  (Bureau van Arie Hoogstad) opnieuw een eerste conceptplan maken. Door vooral met direct betrokkenen informeel te gaan praten: “praten met een schets”. Die betrokkenen zijn aanwonenden, ondernemers, belangengroeperingen en winkeliers.Maar wat willen wij, burgers van dit dorp met dat plein. Wat zijn onze wensen, dromen, vragen, plannen? Een aantal mensen nemen, als initiatief van MevM, de handschoen op en wil daar achter komen. Samen met u, inwoners van onze dorpen.

Wilt u meer informatie neem dan contact op met René Albers,  rene.albers@kpnmail.nl

 

mercuriusplein