Spouwmuurisolatie (nieuwe actie 2018/2019)


Teller20190218

 

Voor meer info over de actie klik op onderstaande link.

Meer informatie

 

 

 

Voor het aanmelden voor een schouwing klik op onderstaande link.

Vraag offerte aan

 

 

 

Laatste Nieuws

Datum: 22 januari 2018

Duurzaamheidsevent op zaterdag 26 januari

Hierbij willen we jullie attent maken op het duurzaamheidsevent wat de gemeente Sint Michielsgestel  aanstaande zaterdag 26 januari organiseert.

De gemeente organiseert het duurzaamheidsevent “Ruimte voor morgen” om de inwoners en ondernemers nog bewuster te maken van duurzaamheid.

Ook MevM geeft acte de préséance en verwelkomt je graag op dit event.

Na de zonnepanelen en spouwmuur isolatie actie horen we graag van jullie wat de volgende actie op het gebied van duurzaamheid gaat worden.
Dit event is het moment om met elkaar daarover van gedachten te wisselen.

PROGRAMMA

Tijdens het event willen we je inspireren om met duurzaamheid aan de slag te gaan. Je kunt deze middag de groene markt bezoeken, luisteren naar interessante sprekers en lokale initiatieven en leuke workshops bijwonen.

13:00 – 13:45   Inloop en ontvangst met koffie of thee en wat lekkers. Je kunt alvast over de Groene Markt lopen en je inschrijven voor interessante workshops.

13:45 – 14:00    Ludieke Duurzame Dilemma Dialoog waarin we met humor en muziek kijken naar de huidige staat van duurzaamheid in de gemeente

14:00 – 14:30    Helga van Leur legt uit wat de mondiale klimaatveranderingen zijn en welke effecten deze hebben

14:30 – 15:00    Interview met Helga van Leur. Hierbij heb jij als bezoeker ook nadrukkelijk een stem. Stel je vragen aan Helga!

15:00 – 16:45    Kies je eigen route over de Groene Markt en bezoek workshops

16:45 – 17:00    En de winnaar is…..

17:00 – 17:30    Gezamenlijk afsluiten met Brabantse Groene Borrel

LOCATIE

Het Duurzaamheidsevent vindt plaats in Gymnasium Beekvliet (http://gymnasiumbeekvliet.nl).

Adres: Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel

Hieronder de link naar de website

https://www.pakjijdehandschoenop.nl/

en de link om je aan te melden

https://www.pakjijdehandschoenop.nl/aanmelden-395.html


Datum: 19 november 2018

Meer dan 100 bezoekers op de eerste informatie avond in Sint Michielsgestel

20181119_201309De eerste informatie avond in Sint Michielsgestel was een groot succes.
Meer dan 100 mensen kwamen luisteren naar de uitleg over de isolatie actie en er moest dan ook in allerijl koffie bijgezet worden.
Er kwamen veel vragen uit de zaal over de isolatieactie die allemaal beantwoordt werden door de vrijwilligers van MevM en door Teun Kuypers die Isolatie.com vertegenwoordigde.
Ook was er aandacht voor de vleermuizen, Peter Twisk gaf uitleg over de link tussen de vleermuis en het aanbrengen van spouwmuurisolatie.
Sebastiaan Bakker was er namens de Natuurgroep Gestel, bij hem kon je alle vogelkasten bekijken die in het Biodiversiteit project gratis aangebracht kunnen worden.

Kom ook een avond bijwonen!

Datum Tijdstip Dorpskern Locatie
Wo 21 november 20.00 uur Den Dungen Litserborg
Do 29 november 20.00 uur Berlicum D’n Durpsherd
Ma 3 december 20.00 uur Gemonde ’t Schufke (de Schuif)

 

Datum: 17 november 2018 (persbericht)

Vleermuis in huis en spouwmuur isoleren, kan dat samen?

SINT-MICHIELSGESTEL – Met EVleermuislkaar Voor Mekaar in Sint-Michielsgestel houdt weer vier voorlichtingsavonden over spouwmuurisolatie van woningen. Er worden een kleine 5000 huishoudens uitgenodigd. Maar de muur isoleren is vaak de dood in de pot voor vleermuizen. Daar wordt nu hard aan gewerkt om zowel mens als vleermuis er warmpjes bij te laten zitten.

Werken de vleermuiskasten die nu via een subsidie zijn aangevraagd goed?

Peter Twisk: ,,Dat gaan we onderzoeken tijdens komende isolatieactie en daarna. Het staat wel een beetje op gespannen voet met elkaar, dat isoleren en vleermuizen in de spouw laten wonen. Ze houden nu hun winterslaap en zijn in rust. Het zou dus beter zijn dat Isolatie.com zoveel aanmeldingen krijgt, dat Teun Kuypers pas rond april 2019 aan de slag kan. Dan is de winterslaapperiode voorbij en vliegen de vleermuizen weer uit.”

Hoe belangrijk is het dat vleermuizen bij huizen kunnen blijven wonen?

Peter Twisk: ,,Vleermuizen zijn beschermde diersoorten en heel belangrijk voor de natuur. Ze eten veel insecten. Het duurt lang voordat een vleermuisstelletje de eigen soort heeft uitgebreid. Een vleermuisvrouwtje krijgt maar een jong per jaar.  De aanwas gaat dus heel langzaam. Zeker als je weet dat van die jongen niet allen overleven. Door goede vleermuiskasten te bouwen, blijft dit bijzondere diertje goede kansen op overleven houden.”

Informatie-avonden over spouwmuurisolatie zijn maandag 19 november in De Huif in Gestel, woensdag 21 november in de Litserborg in Den Dungen, donderdag 29 november in D’n Durpsherd in Berlicum en maandag 3 december in ‘t Schuifke bij de Schuif in Gemonde. Alle avonden beginnen om 20.00 uur.


Datum: 12 november 2018 (persbericht)

Gratis vleermuiskastje bij isolatie spouwmuur

SINT-MICHIELSGESTEL – Spouwmuurisolatie lijkt ideaal en vanuit energie-oogpunt is het dat ook. Voor vleermuizen is het echter vervelend: hun rustterrein wordt volgepompt met tempexkorrels. Nu Met elkaar voor Mekaar (MevM) een tweede ronde van de isolatie-actie begint, kunnen deelnemers kosteloos een vleermuis- of vogelkastje aanschaffen. Doel is de biodiversiteit rondom het huis te verhogen.

Door Wim Poels

Ongeveer een jaar geleden hield Met elkaar voor Mekaar voor het eerst een isolatieactie, waarbij inwoners van de gemeente hun spouwmuren konden laten isoleren. Met zo’n 300 deelnemers werd het een groot succes. Maar niemand stond er bij stil dat het isoleren een vervelend neveneffect heeft. Spouwmuren zijn voor vleermuizen aantrekkelijk om er korte of lange tijd te verblijven. Zitten ze er nog terwijl de isolatie wordt aangebracht, dan overleven ze dat niet. Andere fladderaars zagen bij thuiskomst hun ‘huis’ plotseling hermetisch afgesloten. “Tijdens een informatie-avond kregen we er onverwacht vragen over”, vertelt René van der Burgt van MevM. Ook Teun Kuypers van uitvoerder isolatie.com erkent dat er in de bouwwereld nooit bij dat effect werd stilgestaan.
Er moest toch een oplossing mogelijk zijn, dacht MevM. De organisatie zocht contact met de Natuurgroep Gestel. Vleermuizen- en vogelkenner Peter Twisk van bureau Regelink Ecologie & Landschap raakte er ook bij betrokken. Ze kwamen op het idee vleermuis- en vogelkastjes uit te gaan reiken. Sommige, zoals de vleermuiskastjes, kunnen in de muur worden ingebouwd. Andere kunnen gewoon aan de muur worden opgehangen.

Ton subsidie

Samen deden ze de organisaties een subsidieaanvraag bij de provincie. Het resultaat is dat een goede ton Brabants geld beschikbaar komt. Er zijn ruim vierhonderd kastjes beschikbaar gekomen: honderd bedoeld voor vleermuizen, honderd voor de gierzwaluw en de rest voor andere vogelsoorten. Want ook met vogels als de huismus, huiszwaluw, spreeuw, zwarte roodstaart en de boerenzwaluw gaat het minder dan voorheen. Zelfs voor de torenvalk, de steenuil en de kerkuil zijn er kastjes voorradig.
De kastjes zijn in eerste instantie bedoeld voor deelnemers aan de tweede ronde van de spouwmuurisolatie-actie. Deelnemers krijgen in bezoek van Twisk. Hij kijkt of er mogelijk vleermuizen aanwezig zijn. Als dat zo is, gaat hij een poging doen ze weg te jagen. Probleem daarbij is dat de vleermuizen in deze tijd in rust en dadelijk zelfs in winterslaap zijn. Zo makkelijk schudt je ze dan niet wakker. “Het eerste idee was een gat in de muur te maken en er dan een bladblazer op te zetten”, geeft hij weer. “Sebastiaan Bakker van de Natuurgroep Gestel suggereerde een supersonisch geluid. Vleermuizen horen deze extreem hoge tonen wel en raken erdoor ontregeld. De mens merkt niets. “Dat is toch vriendelijker, in ieder geval voor de bewoners”, vindt Twisk. Hij belooft in ieder geval niet voor vertragingen te gaan zorgen.

Vrijwillig

Daarna kunnen de mensen van uitvoerder isolatie.com aan het werk. Als de bewoners dat wensen, maar het is geheel vrijwillig, brengt het bedrijf ook een vleermuiskastje in de muur aan. Willen ze liever een vogelkastje, dan kunnen ze contact zoeken met de Natuurgroep.
“Het is zo’n project dat komt uit de gemeenschap. Als gemeente hebben we er nauwelijks iets aan hoeven doen”, stelt wethouder Bart van de Hulsbeek tevreden vast.

Nuttige dieren

Van de Burgt kan zich voorstellen dat mensen op het eerste gehoor niet meteen zitten te wachten op vleermuizen rond het huis. Hij werd zelf ook pas echt enthousiast toen hij iets meer over de dieren wist. Het zijn, met de zwaluw, de enige dieren die ’s nachts insecten eten en de vleermuis doet dat in grote hoeveelheden. En het zijn dieren die verder geen schade veroorzaken. Ze ‘hangen’, maar knagen niets kapot. Ze blijven bovendien uit de buurt van mensen.
Onderdeel van het project, dat tot 2024 duurt, is monitoring. Twisk en anderen houden in de gaten of de kastjes bewoond worden en hoeveel vleermuizen of vogels er dan gebruik van maken. Dat kunnen er heel wat zijn, op andere plekken zaten er wel eens 25 in zo’n kastje en dan zat hij nog niet vol. “Voor zover bekend is het in ieder geval in Brabant de eerste keer dat een dergelijk project wordt uitgevoerd”, vertelt Twisk. “Dan wil je natuurlijk ook weten of zo’n experiment effect heeft. En je hoopt natuurlijk dat er dan aandacht voor komt in de isolatiebranche.” Aan isolatie.com zal het niet liggen, Kuypers is enthousiast.

De initiatiefnemers van het vleermuiskastenproject


Datum: 12 november 2018 (persbericht)

Met Elkaar Voor Mekaar herhaalt spouwmuurisolatieactie en organiseert informatieavonden.

Wilt u besparen op uw energierekening? Het burgerinitiatief Met elkaar voor Mekaar (MevM) organiseert komende periode voor de twee keer de isolatie-actie: het isoleren van spouwmuren van woningen. Uw woning wellicht. In november en december vinden de informatieavonden plaats. De gemeente ondersteunt dit burgerinitiatief en voor deze ronde werken we samen met een vleermuisdeskundige en de Natuurwerkgroep Gestel om te voorkomen dat vleermuizen het isoleren niet overleven en vleermuizen alternatieve woonruimte aan te kunnen bieden.

Uw woning
MevM heeft samen met de gemeente voor deze actie een selectie gemaakt van koopwoningen die gebouwd zijn voor 1985. De meeste van deze woningen zijn gebouwd met een spouwmuur. Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Die ruimte kan worden opgevuld met isolatiemateriaal.
Spouwmuurisolatie is een slimme verbetering van uw woning: lagere energiekosten, meer wooncomfort, en goed voor het milieu. Bovendien is spouwisolatie veel goedkoper dan u misschien denkt. Om te ontdekken of uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie, kunt u via deze actie gratis een advies op maat krijgen.

Vleermuizen & Vleerhuizen

Tijdens de vorige isolatieactie in het najaar van 2017 maakten sommige bewoners zich zorgen over het effect van de actie op de vleermuizen. Bij de komende isolatieactie werken we dan ook nauw samen met een vleermuisdeskundige en de Natuurgroep Gestel om te onderzoeken of zich er vleermuizen in uw spouwmuur bevinden. En dankzij steun van de provincie Noord-Brabant kunnen we dan ook alternatieve behuizing aanbieden voor de vleermuizen: het “vleerhuis”.

 Collectieve actie van MevM
Spouwmuurisolatie moet goed worden aangebracht. Dit is dan ook een klus voor een gecertificeerd isolatiebedrijf. Het energieteam van MevM heeft na de vorige isolatieactie uitstekende ervaringen met het isolatiebedrijf waar toen na een uitgebreid selectieproces voor gekozen werd. Isolatiebedrijf Isolatie.com uit Gemert is een goede, betrouwbare en voordelige leverancier. Isolatie.com biedt verschillende soorten isolatiemateriaal aan. Het bedrijft bespreekt met u, na een grondige inspectie van uw woning, welk materiaal voor uw woning het meest geschikt is.

Wat gaat het kosten? Wat bespaar ik?
De kosten zijn uiteraard afhankelijk van de grootte van uw woning.  Bij een tussenwoning liggen de kosten van het isoleren van de spouwmuur tussen de 450 tot 800 euro. Daarmee wordt zo’n 200 euro per jaar bespaart. In ca 4 jaar is de investering dus terugverdiend. Deze terugverdientijd is voor andere type woningen vergelijkbaar. De investering is uiteraard hoger bij een groter oppervlak van de te isoleren muren. Doordat we “Met elkaar” gaan isoleren heeft MevM een zeer goede prijs bij de geselecteerde leverancier kunnen bedingen.

In 5 stappen uw spouwmuur geïsoleerd

Stap 1 Informatieavond Kom in november naar een informatieavond bij u in de buurt
Stap 2 Advies aan huis Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies op maat bij u thuis
Stap 3 Offerte beoordelen Beoordeel of de maatwerk-offerte en de energiebesparing aan uw verwachting voldoet
Stap 4 Isoleren Het isolatiebedrijf brengt in 1 dag het isolatiemateriaal aan.
Stap 5 Geniet van lagere kosten, en uw extra comfortabele en energiezuinige huis

Kom naar de informatieavonden
De vrijwilligers van het energieteam MevM nodigen u uit om naar de informatieavond te komen bij u in de buurt. Zij zullen een toelichting geven waarom isoleren voor u interessant kan zijn. Ook het uitgevoerde selectieproces naar het meest geschikte isolatiebedrijf komt aan bod. Daarnaast wordt u geïnformeerd over de isolatiematerialen, de prijzen en de werkwijze.

 

Datum Tijdstip Dorpskern Locatie
Ma 19 november 20.00 uur Sint-Michielsgestel De Huif
Wo 21 november 20.00 uur Den Dungen Litserborg
Do 29 november 20.00 uur Berlicum D’n Durpsherd
Ma 3 december 20.00 uur Gemonde ’t Schufke (de Schuif)

 

De koffie en thee staan vanaf 19.45 voor u klaar.


Datum: 6 oktober 2018

Eindstand isolatie actie 2017/2018:   279 woningen geïsoleerd!

Op dit moment is de werkgroep Energie zich aan het beraden over een eventuele vervolgactie dus mocht u plannen hebben houd deze pagina dan in de gaten!


Datum: 2 maart 2018

Waiting on weather!

Helaas zit er even de klad in het isoleren, dit is te wijten aan de buitentemperaturen.
Bij een buitentemperatuur lager dan 3 °C mag er niet geïsoleerd worden omdat de lijm hechting van de parels dan niet meer gegarandeerd kan worden. Deze temperatuurgrens geldt op het moment dat de isolatie ingebracht wordt.
De komende week lopen de temperaturen weer op dus kunnen er weer afspraken ingepland gaan worden.

Hieronder zie je het temperatuurverloop vanaf 18 februari tot 2 maart.

 

Temperatuur

 

 

 

 

 

 

 


Datum: 6 februari 2018

Laatste informatie avond ook goed bezocht!

Actie wordt verlengd tot 1 april

Ook op de laatste informatie avond op dinsdag 6 februari was het druk in de Litserborg in Den Dungen.
Er werd weer uitgebreid ingegaan op de isolatie actie en alle vragen werden beantwoord.
Op deze avond gaf de energie groep aan dat de actie vanwege de nog steeds grote belangstelling verlengd wordt tot 1 april.

InfoAvond20180206

 

 

IsolatieLocaties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Datum: 28 januari 2018 (persbericht)

Spouwmuurisolatie actie overweldigend succes!

Ruim 240 woningeigenaren isoleerden al hun spouwmuren!

Ongeveer 400 burgers uit de gemeente Sint-Michielsgestel lieten zich in november 2017 door het energieteam van het burgerinitiatief Met Elkaar Voor Mekaar gedurende vier informatieavonden informeren over de voordelen van spouwmuurisolatie. Afgelopen maanden ontving de geselecteerde leverancier Isolatie.com ruim 390 aanvragen voor een “schouwing”, dat is een bezoek door een medewerker van Isolatie.com die beoordeelt of de woning voordeel zal hebben van spouwmuurisolatie en wat dan het beste materiaal is om te isoleren. Na een schouwing wordt een offerte opgesteld. Sommige bewoners vroegen wellicht nog bij een andere leverancier een offerte aan, waarschijnlijk vertrouwden velen ook op het vooronderzoek en het selectieproces dat door hun medeburgers in het energieteam uitgevoerd was.

Naar aanleiding van 294 offertes (stand 28 januari 2017) werden 243 opdrachten verstrekt om de spouwmuren van de woning te laten isoleren. Niet alle woningen waren namelijk geschikt om te isoleren, of de bestaande isolatie werd tijdens de schouwing opgemeten en was al prima op orde. De meeste woningen werden geïsoleerd met parels, voor 15 woningen was wol meer geschikt en bij een vijftal woningen werd de spouwmuur gevuld met PUR.

Enorm succesvolle actie toch ook een beetje onverwacht!

Het energieteam is heel tevreden met dit geweldige resultaat. Uiteraard hoopten we wel dat veel van onze medebewoners geïnteresseerd zou zijn in duurzaamheid, het comfort en het besparen op de vaste lasten door hun woning beter te isoleren. En tijdens het vooronderzoek, in samenwerking met de gemeente, hadden we een schatting gemaakt dat er nog ongeveer duizend woningen die gebouwd waren in de periode 1920 – 1980 gebaat zouden zijn met spouwmuurisolatie. Want die woningen hebben een spouwmuur en in de meeste gevallen nog geen isolatie in de spouw.

Met Elkaar kregen we een substantiële duurzame bijdrage Voor Mekaar!

Afgelopen maanden reden 3 auto’s van Isolatie.com elke dag door de gemeente en werden er 5 a 6 woningen per dag geïsoleerd. In totaal wordt ruim 21.000 vierkante meter spouwmuur geïsoleerd. Daarmee besparen we in totaal per jaar ruim 330 ton CO2 doordat we per jaar 180.000 m3 minder gas verbruiken om de woning te verwarmen. In financiële termen besparen we hierdoor gezamenlijk ruim € 120.000,=. En, heel belangrijk, de bewoners zijn tevreden en zitten er deze en alle komende winters warmpjes bij.

Actie vanwege succes verlengd: Informatieavond op 6 februari

Het energieteam heeft in overleg met de leverancier besloten om de actie te verlengen tot Pasen (april). Er wordt nog één extra informatieavond georganiseerd op 6 februari in de Litserborg, Den Dungen. Ook beschikt het energieteam inmiddels over een warmte-camera en zijn de deelnemers aan de isolatie-actie inmiddels geïnformeerd dat er voor 5 euro een warmtescan gemaakt kan worden van hun woning. Nu nog wachten op een koude dag (rond vriespunt) waarop die scan uitgevoerd kan worden…


Datum: 26 november 2017 (persbericht)

Hoge opkomst informatieavonden spouwmuurisolatieactie.

Drukbezochte informatieavonden

Bijna 400 bewoners in de gemeente Sint-Michielsgestel, de meesten bewonen een koopwoning die gebouwd is tussen 1920 en 1980, bezochten afgelopen weken een van de informatieavonden in Sint-Michielsgestel, Den Dungen, Berlicum en Gemonde. Hier werden de bewoners geïnformeerd over de mogelijkheden en voordelen van spouwmuurisolatie. Er werden veel vragen gesteld en beantwoord door de leden van het Energieteam van MevM en de vertegenwoordigers van spouwmuurisolatiebedrijf Isolatie.com uit Gemert.

De opdrachten voor spouwmuurisolatie stromen binnen

Inmiddels staat de teller op 300 schouwingen. Tijdens de schouwing worden de mogelijkheden voor isoleren van uw woning onderzocht en de berekeningen gemaakt waarop de offerte gebaseerd kan worden. 126 bewoners ontvingen inmiddels een offerte en 107 woningen zijn inmiddels ook al geïsoleerd (kijk voor de actuele cijfers op de MevM website). De leverancier kan per ploeg zo’n 200 m2 per dag isoleren, dat zijn 2 à 3 woningen. Er rijden twee, en soms drie, ploegen door onze dorpen om iedereen op een korte termijn te kunnen voorzien.

Parels…

Van de drie isolatiematerialen die het installatiebedrijf kan leveren, blijkt ISO Parels vaak een goede keuze. Deze vorm van na-isoleren van de spouwmuur is tevens de voordeligste van de drie. De vierkante meter prijs van ISO parels bedraagt € 13,= en dat is, mede doordat het Energieteam namens een grote groep burgers kon onderhandelen, een scherpe prijs ten opzichte van andere aanbieders.

Veermuizen
Vleermuizen leven graag in de spouwmuur van woningen. De vleermuis is een beschermde diersoort en bij sommige woningen is het bekend dat er vleermuizen in de spouwmuur “wonen”. Op dit moment gaan die beestjes in winterslaap en dan kan de spouwmuur dus niet geïsoleerd worden, maar zal er gewacht moeten worden tot het voorjaar als de vleermuizen in en uit vliegen.

“Winter is coming”

Het burgerinitiatief is blij dat zoveel mensen kiezen voor na-isoleren van uw spouwmuur. Onze gemeente wordt er een stukje duurzamer door. En, met de winter voor de deur, wensen we iedereen een comfortabele, warme en voordelige woning toe.


Datum: 1 november 2017

Grote opkomst in Sint Michielsgestel bij eerste infoavond.

Op woensdag 1 november j.l. heeft de Energiegroep van MevM samen met Isolatie.com afgetrapt met de eerste van vier informatieavonden.
Er kwamen zoveel mensen naar de Huif in Sint Michielsgestel dat de zaal te klein was en er uitgeweken moest worden naar de grote zaal.
Van de 100 aanwezigen hadden 50 mensen gelijk een formulier ingevuld voor een vrijblijvende schouw.

Kom ook naar de informatieavond bij u in het dorp!

IMG_8639

 

 

 

 

 

IMG_8648

 

 

 

 

 

 

 

 


Datum: 29 oktober 2017

Spouwmuurisolatieactie van Met Elkaar Voor Mekaar begint goed

Wilt u besparen op uw energierekening? Het burgerinitiatief Met elkaar voor Mekaar (MevM) organiseert een nieuwe actie: het isoleren van spouwmuren. De tijdstippen van de informatieavonden vindt u hieronder. De gemeente Sint-Michielsgestel ondersteunt dit burgerinitiatief.

 Uw woning
Bewoners in de gemeente Sint-Michielsgestel van koopwoningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1980, hebben inmiddels een brief van de gemeente ontvangen, waarin ze geïnformeerd worden over de mogelijkheden en voordelen van spouwmuurisolatie.

Zeven opdrachten voor isolatie zijn al binnen

Nog voordat de informatieavonden zijn geweest, hebben zeven bewoners de opdracht voor isoleren van hun woning gegeven aan Isolatie.com uit Gemert, het door het Energieteam van MevM geselecteerde installatiebedrijf. Medewerkers van dit bedrijf hebben de bewoners bezocht, het huis geïnspecteerd en opgemeten. Met de bewoners is de beste wijze van isoleren besproken. Er is vervolgens een offerte gemaakt voor de woning. Nog 4 bewoners hebben zich recent aangemeld voor eenzelfde bezoek en het vrijblijvende advies-op-maat-gesprek bij hun thuis.

Parels…

Van de drie isolatiematerialen die het installatiebedrijf kan leveren, blijkt ISO Parels vaak een goede keuze. Deze vorm van na-isoleren van de spouwmuur is tevens de voordeligste van de drie. De vierkante meter prijs van ISO parels bedraagt € 13,= en dat is, mede doordat het Energieteam namens een grote groep burgers kon onderhandelen, een scherpe prijs ten opzichte van andere aanbieders.

Kom naar de informatieavonden
De vrijwilligers van het energieteam MevM nodigen u uit om naar de informatieavond te komen bij u in de buurt. Zij zullen een toelichting geven waarom isoleren voor u interessant kan zijn. Ook het uitgevoerde selectieproces naar het meest geschikte isolatiebedrijf komt aan bod. Daarnaast wordt u geïnformeerd over de isolatiematerialen, de prijzen en de werkwijze.

Datum Tijdstip Dorpskern Locatie
Wo 1 november 20.00 uur Sint-Michielsgestel De Huif
Wo 8 november 20.00 uur Den Dungen Litserborg
Do 9 november 20.00 uur Berlicum D’n Durpsherd
Wo 15 november 20.00 uur Gemonde De Kei

 

De koffie en thee staan vanaf 19.45 voor u klaar.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.metelkaarvoormekaar.nl


Datum: 22 oktober 2017 (persbericht)

Met Elkaar Voor Mekaar organiseert informatieavonden over spouwmuurisolatie.

Wilt u besparen op uw energierekening? Het burgerinitiatief Met elkaar voor Mekaar (MevM) organiseert een nieuwe actie: het isoleren van spouwmuren. Begin november vinden informatieavonden plaats. De gemeente ondersteunt dit burgerinitiatief.

Uw woning
MevM heeft samen met de gemeente voor deze actie een selectie gemaakt van koopwoningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1980. Deze woningen zijn gebouwd met een spouwmuur. Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Die ruimte kan worden opgevuld met isolatiemateriaal.
Spouwmuurisolatie is een slimme verbetering van uw woning: lagere energiekosten, meer wooncomfort, en goed voor het milieu. Bovendien is spouwisolatie veel goedkoper dan u misschien denkt. Om te ontdekken of uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie, kunt u via deze actie gratis een advies op maat krijgen.

Collectieve actie van MevM
Spouwmuurisolatie moet goed worden aangebracht. Dit is dan ook een klus voor een gecertificeerd isolatiebedrijf. Het energieteam van MevM heeft, evenals bij haar zonnepanelenactie, een uitgebreid selectieproces doorlopen op zoek naar een goede, betrouwbare en voordelige leverancier, in onze regio, met een goede aanbieding. Het geselecteerde isolatiebedrijf Isolatie.com uit Gemert biedt verschillende soorten isolatiemateriaal aan.  Het bedrijft bespreekt met u, na een grondige inspectie van uw woning, welk materiaal voor uw woning het meest geschikt is.

Wat gaat het kosten? Wat bespaar ik?
De kosten zijn uiteraard afhankelijk van de grootte van uw woning.  Bij een tussenwoning liggen de kosten van het isoleren van de spouwmuur tussen de 450 tot 750 euro. Daarmee wordt zo’n 200 euro per jaar bespaart. In ca 3 tot 5 jaar is de investering dus terugverdiend. Deze terugverdientijd is voor andere type woningen vergelijkbaar. De investering is uiteraard hoger bij een groter oppervlak van de te isoleren muren.  Doordat we “Met elkaar” gaan isoleren heeft MevM een zeer goede prijs bij de geselecteerde leverancier kunnen bedingen.

In 5 stappen uw spouwmuur geïsoleerd

Stap 1 Informatieavond Kom in november naar een informatieavond bij u in de buurt
Stap 2 Advies aan huis Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies op maat bij u thuis
Stap 3 Offerte beoordelen Beoordeel of de maatwerk-offerte en de energiebesparing aan uw verwachting voldoet
Stap 4 Isoleren Het isolatiebedrijf brengt in 1 dag het isolatiemateriaal aan.
Stap 5   Geniet van lagere kosten, en uw extra comfortabele en energiezuinige huis

 

Kom naar de informatieavonden
De vrijwilligers van het energieteam MevM nodigen u uit om naar de informatieavond te komen bij u in de buurt. Zij zullen een toelichting geven waarom isoleren voor u interessant kan zijn. Ook het uitgevoerde selectieproces naar het meest geschikte isolatiebedrijf komt aan bod. Daarnaast wordt u geïnformeerd over de isolatiematerialen, de prijzen en de werkwijze.

Datum Tijdstip Dorpskern Locatie
Wo 1 november 20.00 uur Sint-Michielsgestel De Huif
Wo 8 november 20.00 uur Den Dungen Litserborg
Do 9 november 20.00 uur Berlicum D’n Durpsherd
Wo 15 november 20.00 uur Gemonde De Kei

 

De koffie en thee staan vanaf 19.45 voor u klaar.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.metelkaarvoormekaar.nl


1 oktober 2017 (persbericht)

Het Energieteam selecteert een leverancier voor spouwmuurisolatieactie. Voor het volledige persbericht klik hier.

Sept. 2017.
In het najaar van 2017 start het Energieteam van MevM een woningisolatietraject. Daarvoor zullen een aantal bewonersinformatieavonden gehouden worden. Meer info volgt zsm. Hier kunt u het persbericht downloaden.

isolatieactie