Spouwmuurisolatie


Teller20180302Diagram20180302

Bent u ook geïnteresseerd vraag dan een vrijblijvende offerte aan door via onderstaande link naar het aanvraagformulier te gaan.
Er wordt dan een vrijblijvende schouw gedaan zodat voor u de beste oplossing geboden kan worden.

Vraag offerte aan

 

 

Voor meer info over de actie klik op onderstaande link.

Meer informatie

 

 

 

 

Laatste Nieuws

Datum: 2 maart 2018

Waiting on weather!

Helaas zit er even de klad in het isoleren, dit is te wijten aan de buitentemperaturen.
Bij een buitentemperatuur lager dan 3 °C mag er niet geïsoleerd worden omdat de lijm hechting van de parels dan niet meer gegarandeerd kan worden. Deze temperatuurgrens geldt op het moment dat de isolatie ingebracht wordt.
De komende week lopen de temperaturen weer op dus kunnen er weer afspraken ingepland gaan worden.

Hieronder zie je het temperatuurverloop vanaf 18 februari tot 2 maart.

 

Temperatuur

 

 

 

 

 

 

 


Datum: 6 februari 2018

Laatste informatie avond ook goed bezocht!

Actie wordt verlengd tot 1 april

Ook op de laatste informatie avond op dinsdag 6 februari was het druk in de Litserborg in Den Dungen.
Er werd weer uitgebreid ingegaan op de isolatie actie en alle vragen werden beantwoord.
Op deze avond gaf de energie groep aan dat de actie vanwege de nog steeds grote belangstelling verlengd wordt tot 1 april.

InfoAvond20180206

 

 

IsolatieLocaties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Datum: 28 januari 2018 (persbericht)

Spouwmuurisolatie actie overweldigend succes!

Ruim 240 woningeigenaren isoleerden al hun spouwmuren!

Ongeveer 400 burgers uit de gemeente Sint-Michielsgestel lieten zich in november 2017 door het energieteam van het burgerinitiatief Met Elkaar Voor Mekaar gedurende vier informatieavonden informeren over de voordelen van spouwmuurisolatie. Afgelopen maanden ontving de geselecteerde leverancier Isolatie.com ruim 390 aanvragen voor een “schouwing”, dat is een bezoek door een medewerker van Isolatie.com die beoordeelt of de woning voordeel zal hebben van spouwmuurisolatie en wat dan het beste materiaal is om te isoleren. Na een schouwing wordt een offerte opgesteld. Sommige bewoners vroegen wellicht nog bij een andere leverancier een offerte aan, waarschijnlijk vertrouwden velen ook op het vooronderzoek en het selectieproces dat door hun medeburgers in het energieteam uitgevoerd was.

Naar aanleiding van 294 offertes (stand 28 januari 2017) werden 243 opdrachten verstrekt om de spouwmuren van de woning te laten isoleren. Niet alle woningen waren namelijk geschikt om te isoleren, of de bestaande isolatie werd tijdens de schouwing opgemeten en was al prima op orde. De meeste woningen werden geïsoleerd met parels, voor 15 woningen was wol meer geschikt en bij een vijftal woningen werd de spouwmuur gevuld met PUR.

Enorm succesvolle actie toch ook een beetje onverwacht!

Het energieteam is heel tevreden met dit geweldige resultaat. Uiteraard hoopten we wel dat veel van onze medebewoners geïnteresseerd zou zijn in duurzaamheid, het comfort en het besparen op de vaste lasten door hun woning beter te isoleren. En tijdens het vooronderzoek, in samenwerking met de gemeente, hadden we een schatting gemaakt dat er nog ongeveer duizend woningen die gebouwd waren in de periode 1920 – 1980 gebaat zouden zijn met spouwmuurisolatie. Want die woningen hebben een spouwmuur en in de meeste gevallen nog geen isolatie in de spouw.

Met Elkaar kregen we een substantiële duurzame bijdrage Voor Mekaar!

Afgelopen maanden reden 3 auto’s van Isolatie.com elke dag door de gemeente en werden er 5 a 6 woningen per dag geïsoleerd. In totaal wordt ruim 21.000 vierkante meter spouwmuur geïsoleerd. Daarmee besparen we in totaal per jaar ruim 330 ton CO2 doordat we per jaar 180.000 m3 minder gas verbruiken om de woning te verwarmen. In financiële termen besparen we hierdoor gezamenlijk ruim € 120.000,=. En, heel belangrijk, de bewoners zijn tevreden en zitten er deze en alle komende winters warmpjes bij.

Actie vanwege succes verlengd: Informatieavond op 6 februari

Het energieteam heeft in overleg met de leverancier besloten om de actie te verlengen tot Pasen (april). Er wordt nog één extra informatieavond georganiseerd op 6 februari in de Litserborg, Den Dungen. Ook beschikt het energieteam inmiddels over een warmte-camera en zijn de deelnemers aan de isolatie-actie inmiddels geïnformeerd dat er voor 5 euro een warmtescan gemaakt kan worden van hun woning. Nu nog wachten op een koude dag (rond vriespunt) waarop die scan uitgevoerd kan worden…


Datum: 26 november 2017 (persbericht)

Hoge opkomst informatieavonden spouwmuurisolatieactie.

Drukbezochte informatieavonden

Bijna 400 bewoners in de gemeente Sint-Michielsgestel, de meesten bewonen een koopwoning die gebouwd is tussen 1920 en 1980, bezochten afgelopen weken een van de informatieavonden in Sint-Michielsgestel, Den Dungen, Berlicum en Gemonde. Hier werden de bewoners geïnformeerd over de mogelijkheden en voordelen van spouwmuurisolatie. Er werden veel vragen gesteld en beantwoord door de leden van het Energieteam van MevM en de vertegenwoordigers van spouwmuurisolatiebedrijf Isolatie.com uit Gemert.

De opdrachten voor spouwmuurisolatie stromen binnen

Inmiddels staat de teller op 300 schouwingen. Tijdens de schouwing worden de mogelijkheden voor isoleren van uw woning onderzocht en de berekeningen gemaakt waarop de offerte gebaseerd kan worden. 126 bewoners ontvingen inmiddels een offerte en 107 woningen zijn inmiddels ook al geïsoleerd (kijk voor de actuele cijfers op de MevM website). De leverancier kan per ploeg zo’n 200 m2 per dag isoleren, dat zijn 2 à 3 woningen. Er rijden twee, en soms drie, ploegen door onze dorpen om iedereen op een korte termijn te kunnen voorzien.

Parels…

Van de drie isolatiematerialen die het installatiebedrijf kan leveren, blijkt ISO Parels vaak een goede keuze. Deze vorm van na-isoleren van de spouwmuur is tevens de voordeligste van de drie. De vierkante meter prijs van ISO parels bedraagt € 13,= en dat is, mede doordat het Energieteam namens een grote groep burgers kon onderhandelen, een scherpe prijs ten opzichte van andere aanbieders.

Veermuizen
Vleermuizen leven graag in de spouwmuur van woningen. De vleermuis is een beschermde diersoort en bij sommige woningen is het bekend dat er vleermuizen in de spouwmuur “wonen”. Op dit moment gaan die beestjes in winterslaap en dan kan de spouwmuur dus niet geïsoleerd worden, maar zal er gewacht moeten worden tot het voorjaar als de vleermuizen in en uit vliegen.

“Winter is coming”

Het burgerinitiatief is blij dat zoveel mensen kiezen voor na-isoleren van uw spouwmuur. Onze gemeente wordt er een stukje duurzamer door. En, met de winter voor de deur, wensen we iedereen een comfortabele, warme en voordelige woning toe.


Datum: 1 november 2017

Grote opkomst in Sint Michielsgestel bij eerste infoavond.

Op woensdag 1 november j.l. heeft de Energiegroep van MevM samen met Isolatie.com afgetrapt met de eerste van vier informatieavonden.
Er kwamen zoveel mensen naar de Huif in Sint Michielsgestel dat de zaal te klein was en er uitgeweken moest worden naar de grote zaal.
Van de 100 aanwezigen hadden 50 mensen gelijk een formulier ingevuld voor een vrijblijvende schouw.

Kom ook naar de informatieavond bij u in het dorp!

IMG_8639

 

 

 

 

 

IMG_8648

 

 

 

 

 

 

 

 


Datum: 29 oktober 2017

Spouwmuurisolatieactie van Met Elkaar Voor Mekaar begint goed

Wilt u besparen op uw energierekening? Het burgerinitiatief Met elkaar voor Mekaar (MevM) organiseert een nieuwe actie: het isoleren van spouwmuren. De tijdstippen van de informatieavonden vindt u hieronder. De gemeente Sint-Michielsgestel ondersteunt dit burgerinitiatief.

 Uw woning
Bewoners in de gemeente Sint-Michielsgestel van koopwoningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1980, hebben inmiddels een brief van de gemeente ontvangen, waarin ze geïnformeerd worden over de mogelijkheden en voordelen van spouwmuurisolatie.

Zeven opdrachten voor isolatie zijn al binnen

Nog voordat de informatieavonden zijn geweest, hebben zeven bewoners de opdracht voor isoleren van hun woning gegeven aan Isolatie.com uit Gemert, het door het Energieteam van MevM geselecteerde installatiebedrijf. Medewerkers van dit bedrijf hebben de bewoners bezocht, het huis geïnspecteerd en opgemeten. Met de bewoners is de beste wijze van isoleren besproken. Er is vervolgens een offerte gemaakt voor de woning. Nog 4 bewoners hebben zich recent aangemeld voor eenzelfde bezoek en het vrijblijvende advies-op-maat-gesprek bij hun thuis.

Parels…

Van de drie isolatiematerialen die het installatiebedrijf kan leveren, blijkt ISO Parels vaak een goede keuze. Deze vorm van na-isoleren van de spouwmuur is tevens de voordeligste van de drie. De vierkante meter prijs van ISO parels bedraagt € 13,= en dat is, mede doordat het Energieteam namens een grote groep burgers kon onderhandelen, een scherpe prijs ten opzichte van andere aanbieders.

Kom naar de informatieavonden
De vrijwilligers van het energieteam MevM nodigen u uit om naar de informatieavond te komen bij u in de buurt. Zij zullen een toelichting geven waarom isoleren voor u interessant kan zijn. Ook het uitgevoerde selectieproces naar het meest geschikte isolatiebedrijf komt aan bod. Daarnaast wordt u geïnformeerd over de isolatiematerialen, de prijzen en de werkwijze.

Datum Tijdstip Dorpskern Locatie
Wo 1 november 20.00 uur Sint-Michielsgestel De Huif
Wo 8 november 20.00 uur Den Dungen Litserborg
Do 9 november 20.00 uur Berlicum D’n Durpsherd
Wo 15 november 20.00 uur Gemonde De Kei

 

De koffie en thee staan vanaf 19.45 voor u klaar.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.metelkaarvoormekaar.nl


Datum: 22 oktober 2017 (persbericht)

Met Elkaar Voor Mekaar organiseert informatieavonden over spouwmuurisolatie.

Wilt u besparen op uw energierekening? Het burgerinitiatief Met elkaar voor Mekaar (MevM) organiseert een nieuwe actie: het isoleren van spouwmuren. Begin november vinden informatieavonden plaats. De gemeente ondersteunt dit burgerinitiatief.

Uw woning
MevM heeft samen met de gemeente voor deze actie een selectie gemaakt van koopwoningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1980. Deze woningen zijn gebouwd met een spouwmuur. Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Die ruimte kan worden opgevuld met isolatiemateriaal.
Spouwmuurisolatie is een slimme verbetering van uw woning: lagere energiekosten, meer wooncomfort, en goed voor het milieu. Bovendien is spouwisolatie veel goedkoper dan u misschien denkt. Om te ontdekken of uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie, kunt u via deze actie gratis een advies op maat krijgen.

Collectieve actie van MevM
Spouwmuurisolatie moet goed worden aangebracht. Dit is dan ook een klus voor een gecertificeerd isolatiebedrijf. Het energieteam van MevM heeft, evenals bij haar zonnepanelenactie, een uitgebreid selectieproces doorlopen op zoek naar een goede, betrouwbare en voordelige leverancier, in onze regio, met een goede aanbieding. Het geselecteerde isolatiebedrijf Isolatie.com uit Gemert biedt verschillende soorten isolatiemateriaal aan.  Het bedrijft bespreekt met u, na een grondige inspectie van uw woning, welk materiaal voor uw woning het meest geschikt is.

Wat gaat het kosten? Wat bespaar ik?
De kosten zijn uiteraard afhankelijk van de grootte van uw woning.  Bij een tussenwoning liggen de kosten van het isoleren van de spouwmuur tussen de 450 tot 750 euro. Daarmee wordt zo’n 200 euro per jaar bespaart. In ca 3 tot 5 jaar is de investering dus terugverdiend. Deze terugverdientijd is voor andere type woningen vergelijkbaar. De investering is uiteraard hoger bij een groter oppervlak van de te isoleren muren.  Doordat we “Met elkaar” gaan isoleren heeft MevM een zeer goede prijs bij de geselecteerde leverancier kunnen bedingen.

In 5 stappen uw spouwmuur geïsoleerd

Stap 1 Informatieavond Kom in november naar een informatieavond bij u in de buurt
Stap 2 Advies aan huis Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies op maat bij u thuis
Stap 3 Offerte beoordelen Beoordeel of de maatwerk-offerte en de energiebesparing aan uw verwachting voldoet
Stap 4 Isoleren Het isolatiebedrijf brengt in 1 dag het isolatiemateriaal aan.
Stap 5   Geniet van lagere kosten, en uw extra comfortabele en energiezuinige huis

 

Kom naar de informatieavonden
De vrijwilligers van het energieteam MevM nodigen u uit om naar de informatieavond te komen bij u in de buurt. Zij zullen een toelichting geven waarom isoleren voor u interessant kan zijn. Ook het uitgevoerde selectieproces naar het meest geschikte isolatiebedrijf komt aan bod. Daarnaast wordt u geïnformeerd over de isolatiematerialen, de prijzen en de werkwijze.

Datum Tijdstip Dorpskern Locatie
Wo 1 november 20.00 uur Sint-Michielsgestel De Huif
Wo 8 november 20.00 uur Den Dungen Litserborg
Do 9 november 20.00 uur Berlicum D’n Durpsherd
Wo 15 november 20.00 uur Gemonde De Kei

 

De koffie en thee staan vanaf 19.45 voor u klaar.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.metelkaarvoormekaar.nl


1 oktober 2017 (persbericht)

Het Energieteam selecteert een leverancier voor spouwmuurisolatieactie. Voor het volledige persbericht klik hier.

Sept. 2017.
In het najaar van 2017 start het Energieteam van MevM een woningisolatietraject. Daarvoor zullen een aantal bewonersinformatieavonden gehouden worden. Meer info volgt zsm. Hier kunt u het persbericht downloaden.

isolatieactie