Zonnepanelen acties MevM (2015-2017)


Afronding en Resulaten

Op 3 april 2017  j.l heeft het energieteam de resultaten van 3 zonnepanelenacties van MevM geëvalueerd. We kunnen spreken van een groot succes.

Enkele cijfers:

  • Aantal opdrachten: 142
  • Aantal zonnepanelen: 2110
  • Jaarlijkse energie besparing in KWh: 470.480 kWh
  • Jaarlijkse energie besparing in ton CO2: 329,6 ton

Daarnaast is met de leverancier een korting afgesproken. Totaal is daarvan ruim 3 .930 euro naar goede doelen in de gemeente gegaan.

Al met al een prachtig resultaat.

Een samenvatting van alle resultaten is hier te downloaden.

Zonnepaneel blauw

 

Dinsdag 11 oktober 2016 op de Theresiaschool in Berlicum

Zonnepanelen actie(s) MEVM grandioos succes!

Oktober 2016. Het Energieteam van Burgerinitiatief ‘Met Elkaar Voor Mekaar’ (MEVM) heeft afgelopen jaren binnen de Gemeente Sint-Michielsgestel in haar 7 ‘kernen’ een grandioos succes weten te behalen. In totaal hebben er al 138 gezinnen zonnepanelen aangeschaft via de door MEVM opgezette acties. Aan de basis van dit succes lag een degelijke voorbereiding van een team van vrijwilligers uit de gemeente die met elkaar de markt onderzocht hebben en eerlijke, transparante en duidelijke adviezen hebben gegeven aan hun medebewoners, dicht bij huis, in hun eigen woonkernen. Afgelopen jaren waren topjaren qua zonopbrengst en mede daardoor heeft de gedane investering goed en boven verwachting uitgepakt!

In totaal is het energieteam meerdere keren naar alle kernen getogen om uitleg en voorlichting te verzorgen en zijn er kijk-zaterdagen georganiseerd om mensen met elkaar bij elkaar te laten kijken en ervaringen uit te laten wisselen over het waarom en wanneer van zonnepanelen. De uitleg van het MEVM energieteam tijdens de voorlichtingsavonden in de kernen maakt duidelijk wat de voordelen zijn op energetisch vlak. Maar ook op financieel vlak is er voor investeerders nogal wat te halen.

Het energieteam van MEVM heeft de zaken degelijk uitgezocht. Met een gedetailleerd en zorgvuldig selectie proces waarin vele aspecten van kwaliteit, techniek, garantie en montage mogelijkheden mee gewogen zijn is er gekozen voor een bekwame en betrouwbare leverancier. Dit proces is uitgelegd in ‘gewone mensen taal’ en dat heeft blijkens de vele reacties een positieve invloed gehad. Het heeft al aan 138 huishoudens het vertrouwen gegeven om nu wel in te stappen. Samen hebben deze ca. 2000 zonnepanelen aangeschaft en produceren ze nu jaarlijks samen meer dan 500.000 KWh aan stroom, wat een geweldig mooie bijdrage levert aan de CO2 reductie van ons land.

De 3e actie loopt nog tot eind november en voor degenen die geïnteresseerd zijn wordt er nog een laatste informatie avond georganiseerd. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 11 oktober op de Theresiaschool in Berlicum. De koffie staat om 19:45 uur klaar en de presentatie zal tot ongeveer 22:00 uur duren.
Het Energie team van MEVM hoopt op een grote opkomst!

Nieuwe zonnepanelen actie MevM!

Ook in 2016 gaan we samen met u aan de slag.

Vele burgers die met zonnepanelen willen besparen op hun energierekening, zijn aanwezig geweest op een van de bijeenkomsten. De informatie die daar is gebruikt vindt U hieronder terug. Bent u ook geïnteresseerd in een vrijblijvende offerte vraag die dan aan. Een schouwing zal dan plaatsvinden en U maakt zelf de keuze. Wij hopen dat we U hebben kunnen helpen met het delen van onze ervaringen en inzichten.
Zoals afgesproken delen we de informatie die op die avonden zijn gepresenteerd hieronder.

Presentatie, documentatie en prijslijst 3e zonnepanelenactie

AAAAMapsActie1en2

Zonnestroominstallaties actie 1 & 2

Presentatie
Prijslijst
Prijslijst (8 t/m 24 panelen)
Meerprijzen
Voorwaarden
Omvormer Goodwe 1000 tot 3000 1Track W NS-serie
Omvormer Goodwe 3000 tot 5000 2Track W D-NS-serie
Omvormer SE 2200 tot 4000 1-fase 16A
Omvormer SE 2200 tot 6000 1-fase
Paneel 265 wp blauw Canadian Solar CS6P-265 wp Quartech poly
Paneel 270 wp zwart JA solar mono black
Paneel 290 wp zwart frame JA solar mono percium black frame

Klik hier om een vrijblijvende schouwing aan te vragen bij BT Duurzame Installatietechniek B.V.

Vraag offerte aan

 

De informatie-avonden, die vrij toegankelijk zijn, bestaan uit enkele presentaties en bieden veel ruimte voor vragen van geïnteresseerden. Mensen die maatwerkadvies willen voor hun eigen situatie, kunnen een afspraak maken voor een schouw bij hun thuis.
Lees hier  het succesverhaal van de voorgaande acties!

Opbrengst

image003