Energiecafé


energiecafe

Nieuwe (2e) zonnepanelen actie

Met het succes van afgelopen jaar heeft MEVM besloten om een 2e aktie te starten om zo nog meer burgers van de gemeentes de mogelijkheid te geven om zonnepanelen op hun daken te plaatsen.

In de verschillende dorpshuizen zijn weer presentaties gegeven en de informatie die daar gedeeld is staan hieronder vermeld.

Wil u ook gebruik maken van deze actie schrijf u dan in via deze link

Ja ik wil ook een offerte ontvangen voor zonnepanelen op mijn eigen dak

 

 

 

 

 

Nieuwe Energiecafe’s in april 2015

Het Energieteam van MevM gaat in april 4 nieuwe Energie Cafe’s organiseren in de vier kernen van onze gemeente. Op respectievelijk 14 april (Berlicum), 16 april (Sint-Michielsgestel), 20 april (Den Dungen) en 22 april (Gemonde).

We starten om 20 uur. Inloop alle avonden 19.45 uur

Voor meer info zie bijlage. Klik hier.

Het energieteam van MevM

Rene van der Burgt, Peter van den Heuvel, Ad Bruynel, Suzanne van der Pluijm, Froukje van Helvoirt, Caspar Looijaard, Jan van Gerven, Harold van de Ven, Wil Beijer, Ruud van den Akker en Francis van Zandbrink

Ook zijn we op zoek naar mensen die met ons het Energie café willen voorbereiden. En naar mensen die in het verleden energiebesparende maatregelen hebben getroffen, en hun kennis met ons willen delen. Meld je aan bij info@metelkaarvoormekaar.

 

Eerste Energie Cafe in Den Durpsherd een groot succes!

Een kleine 50 inwoners van onze gemeente waren op 20 januari j.l. aanwezig op het eerste Energie Cafe.

Na een korte introductie door wethouder Ed Mathijssen gaf Peter van den Heuvel een overzicht van de resultaten van de zonnepanelenactie. Daarna nam Rene van den Burgt het stokje over en vertelde gedetailleerd, maar zeer duidelijk, hoe onze energierekeningen in elkaar zit en op welke wijze we kunnen besparen door over te stappen naar een andere leverancier. Na de pauze was er volop gelegenheid om zelf aan de slag te gaan. Met behulp van de meegebrachte energierekeningen kregen inwoners inzicht in hun verbruikcijfers en kon men via de website www.energievergelijken.nl kijken of een andere aanbieder een gunstiger aanbod had.  Het was een zeer geslaagde avond.

   Door op onderstaande links te klikken kom je bij de 2 presentaties van die avondM iedereen aan de slag

    1.Presentatie energie cafe 20 januari 2015

    2.Invultabel

 

M overhandigiing cheque

 

 

 

MevM ontvangt €1500 subsidie voor Energiecafe

 

Doelen

 

 

 

 

Zonnepanelenactie ook goed voor goede doelen!

 

 

 

 

Energie Café van start: grip op energie

Op 20 januari 2015 organiseert het energieteam van Met elkaar voor Mekaar (MevM) een Energie café.  Iedereen is welkom! Na een succesvolle zonnepanelenactie, is het tijd om ons te richten op energiebesparing. Energiebesparing helpt het milieu, en is ook goed voor uw portemonnee.  Energie besparen is makkelijk, als je weet waarop je moet letten. We starten 20 januari met een uitleg over de energierekening,  waar je op kunt letten bij de overstap naar een andere energieleverancier en wat het gemiddelde energieverbruik voor jouw type woning is. Noteer dus alvast 20 januari vanaf 19.30 uur in je agenda.

U bent van harte welkom.!!